Prajitura cu branza de vaci

de La Ancuta in Prajituri, 11 Oct 2012 | 8223 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca nu imi place sa fac risipa (adica sunt cam zgarcita :D). Cam asa s-a intamplat si de acesta data cu niste branza de vaci pe care o aveam in frigider. Astfel am gasit acesta prajitura la Edith si v-o recomand. Se face cat ai clipi, dar se mananca la fel de repede :).

 

INGREDIENTE

  • Compozitia 1:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 125 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 320 g faina
  • 1 praf de sare
  • Compozitia 2:
  • 200 g branza de vaci
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza de vaci:

Incepem cu pregatirea primei compozitii. Mixam bine ouale cu un praf de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi uleiul in fir subtire iar apoi laptele. Amestecam faina cu praful de copt si le adaugam in compozitie amestecand pana se incorporeaza.

Pregatim apoi compozitia a doua. Mixam bine branza cu zaharul si oul. Adaugam coaja de lamaie si vanilia iar la final stafidele.

Amestecam bine cele doua compozitii iar amestecul obtinut il turnam in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem la foc potrivit ~30 de minte sau pana trece testul scobitorii. Prajitura va avea interiorul usor umed.

Se lasa sa se raceasca iar apoi se portioneaza. Eu am pudrat-o usor cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Georgia 1

23.10.2012, 12:44

Am facut-o aseara. Foarte gustoasa prajiturica asta.

La Ancuta 1

23.10.2012, 15:15

Georgia ma bucur ca ti-a placut

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta